Find datoerne hvor efterløn udbetales her under som er gældende hele 2016

Selv om man sådan set er ved, at afvikle efterløns ordningen i Danmark, er der stadig mange der modtager netop efterløn. Der vil gå en del år, før den er helt udfaset og ingen modtager den længere. Ind til da, er der tusindvis af danskere der nyder godt af den. Nu har de også selv betalt ind til den, så de har gjort sig fortjent til, at få efterløn udbetalt hver måned. For har man ikke betalt til, at få det, så kan man heller ikke få det. Ingen indbetaling, ingen udbetaling. I dag er der nærmest ingen unge der betaler ind til, at få efterløn og det er mest kun ældre personer der snart skal på pension, der gør det. Før i tiden var der mange, også blandt de unge der betalte ind til efterløn, men de tider er forbi. Egentlig var efterløn beregnet til, at få ældre ud af arbejdsmarked og de unge ind, da, da man indførte den, var der store problemer med arbejdsløshed, især blandt unge. Dog er tiderne på det område helt ændret. Nu er det sådan, at de fleste der går på efterløn, at de er nedslidte og ikke kan arbejde mere og derfor får denne mulighed for, at gå på pension før tid.

Betaler du ind til efterløn?

Er du en af dem der stadig betaler ind til efterløn ordningen? Antallet der gør det, falder hvert år og bliver mindre og mindre. Inden for nogle årtier, vil den ordningen være helt afskaffet og ingen kan benytte sig af den længere. Mange som arbejder som håndværker, eller arbejder i industrien har typisk været dem, som gik på efterløn og den med jobs der ikke var så krævende, var ikke så ofte dem der gik på efterløn. Selv om den ikke var beregnet til kun dem som var nedslidte, kunne bruge dem, så endte efterløn med, at blive sådan. Dog var der også nogle der ikke var nedslidte der benyttede sig af den, men ikke i samme omfang som dem, som var nedslidte der gjorder det. Derfor kan man sige, at ordningen slet ikke blev brugt på dem måde den var beregnet til, men stadig blev brugt på en fornuftig måde. Selv om man nu stille og roligt afskaffer efterløn er der mange der stadig gerne vil have, men genindføre den. De mener, at det ikke er rimeligt, at man skal afskaffe den og det er, at træde på personer der har arbejdet hele deres liv og er villige til, at selv betale til deres efterløn. Alligevel er det lykkes, at finde politisk flertal for, at afskaffe den. Dog ikke med øjeblikkelig virkning, men over en lang årrække. På den måde, har man indgået et kompromis, så den nærmest kun påvirker de unge og i mindre grad ældre personer.

Tænker du tit over næste efterløn udbetaling?

En hel del seniorer i Danmark modtager efterlønudbetaling en gang om måneden og planlægger deres økonomi efter, hvornår næste efterløn udbetaling sker. Alt efter hvilken A-kasse man er i, så udbetaler de ens efterlønudbetaling på forskellige datoer og de datoer vi har her på siden, er de datoer du senest i måneden kan regne med efterløn udbetaling. Derfor kan vi ikke sige 100 % hvornår udbetales efterløn, da det afhænger af en hel masse ting. Vi kan dog sige, hvornår du allersenest kan regne med, at modtage efterløn udbetaling.

 

Venter du på din efterløn kommer?

 • Januar – fredag den 29. januar 2016
 • Februar – mandag den 29. februar 2016
 • Marts – torsdag den 31. marts 2016
 • April – fredag den 29. april 2016
 • Maj – tirsdag den 31. maj 2016
 • Juni – torsdag den 30. juni 2016
 • Juli – fredag 29. juli 2016
 • August – onsdag den 31. august 2016
 • September – fredag den 30. september 2016
 • Oktober – mandag den 31. oktober 2016
 • November – onsdag den 30. november 2016
 • December – fredag den 30. december 2016

No widget added yet.

Comments are closed.