Her er de datoerne for hvornår SU udbetales næste gang i året 2016

SU eller Statens Uddannelsesstøtte er en økonomisk hjælp til alle studerende under uddannelse. Det  gælder både gymnasiale eller videregående uddannelser som universitetet eller erhvervsuddannelser.

Staten har udarbejdet tre former for støtte, som de studerende kan nyde godt af. Der er den ganske almindelige SU, og er det ikke nok til at hjælpe, så kan man tage et såkaldt SU-lån ved siden af. Til sidst findes det såkaldte Slutlån, som er et lån som man kan søge inden at ens uddannelse slutter. Man skal ansøge inden for de sidste 12 måneder og kan bruges som nødløsning, hvis man har brugt alle sine SU-klip.

Søger man SU til ungdomsuddannelser som indbefatter HF, HG, STX ovs, så er det et krav at ansøgeren er fyldt 18 år, det samme gælder for SU-lånnet.

SU udbetaling er en hjælp til de studerende for året 2016

Der er stor forskel på, hvad du kan få i SU. Da SU’en er indkomstreguleret, når du er hjemmeboende og på en ungdomsuddannelse. Er du derimod udeboende og på ungdomsuddannelse, så er den stadig reguleret efter forældrenes indkomst, men for at modtage udeboende er der et krav om at forældrenes bopæl skal være et vist antal kilometer væk fra det pågældende uddannelsessted.

Satserne er igen helt anderledes, når det gælder videregående uddannelser, og derfor er det vigtigt, at man som SU-ansøger og –modtager holder sig opdateret og tjekker de rigtige satser. Når man søger SU, skal man også huske at skrive de rette oplysninger, og oplyse om man har et arbejde ved siden af. Der er nemlig også regler for, hvor meget du må tjene ved siden af SU’en, og sker dette, så skal man betale et overskydende beløb tilbage til SU styrelsen.

Vil du vide meget mere omkring SU udbetaling?

Heldigvis når det gælder SU udbetaling, er SU udbetaling dato den samme, når først din SU er godkendt. Dermed ved du altid hvornår udbetales SU og du kan være 99,99% sikker på, at du får din SU den dato. Der gøres en hel del ud af, at man er sikker på, at alle SU udbetaling sker til tiden og ikke er lavet fejl i. Derfor er det også meget sjælendt, at ens SU udbetaling ikke er kommet. Ikke en gang hver år, at det sker og ofte er det ikke alle som det gælder for, men kun nogle få udbetalinger. For en hel del studerende skal de ikke langt ind i måneden før man første gang tænker hvornår udbetales SU og man begynder, at glæde sig. Mange har ikke andet end deres SU udbetaling af leve af og derfor tænker de tit på SU udbetaling dato og ser meget frem til den.

Det er vigtigt at tale med SU-styrelsen, hvis du har spørgsmål eller ikke finder svar på deres hjemmeside. Du skal søge i god til, og SU er altid forudbetalt. På ungdomsuddannelser kan man ansøge pr. kvartal og har man misset det første, må man vente de næste tre måneder med at få sin første SU.

Så søg om SU, hvis du er over 18 på ungdomsuddannelse eller går på videregående, så du kan få økonomisk støtte til at gennemføre dit studie.

 • Januar – fredag den 29. januar 2016
 • Februar – mandag den 29. februar 2016
 • Marts – torsdag den 31. marts 2016
 • April – fredag den 29. april 2016
 • Maj – tirsdag den 31. maj 2016
 • Juni – torsdag den 30. juni 2016
 • Juli – fredag 29. juli 2016
 • August – onsdag den 31. august 2016
 • September – fredag den 30. september 2016
 • Oktober – mandag den 31. oktober 2016
 • November – onsdag den 30. november 2016
 • December – fredag den 30. december 2016

No widget added yet.

Comments are closed.